Westworld (2016-heden)

Samenvatting

Het verhaal gaat over een futuristisch pretpark voor volwassenen, genaamd Westworld. De bezoekers kunnen hier al hun fantasieën uitleven, in een wereld die op het oude Wilde Westen lijkt. Of het nu gaat om buitensporig geweld of overdadige seks, alles is mogelijk.

De figuranten in het park zijn namelijk allemaal geavanceerde androïden. Ze zijn geprogrammeerd om alle wensen van bezoekers te vervullen. En gaat er eentje 'dood', dan kunnen ze makkelijk worden gerepareerd of vervangen.

Totdat de robots op een dag ineens in opstand komen en de bezoekers beginnen uit te moorden.

Serie Algemeen

Westworld is een nieuwe tv-serie van de Amerikaanse betaalzender HBO.

Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige bioscoopfilm uit 1973, die werd geschreven en geregisseerd door Michael Crichton (Jurassic Park). In 1976 kwam er een sequel: Futureworld. In 1980 volgde ook een tv-serie, Beyond Westworld, maar die flopte en werd na vijf afleveringen alweer stopgezet.

De studio Warner Bros had sinds de jaren 90 al plannen voor een remake van de oorspronkelijke film. Zo doken er in 2002 in de Amerikaanse media nog berichten op over een Westworld film met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol. Deze plannen werden echter nooit gerealiseerd.

Uiteindelijk onthulde HBO in 2013 groen licht te hebben gegeven voor een nieuwe tv-versie. De serie is in oktober 2016 in première gegaan op de Amerikaanse televisie. Er is ook al groen licht gegeven voor een tweede seizoen, dat eind 2017 of begin 2018 wordt verwacht.

Het script is afkomstig van Jonathan Nolan (Person of Interest). J. J. Abrams is één van de uitvoerende producenten. De cast bestaat o.a. uit Anthony Hopkins, James Marsden en Ed Harris.

Trailer

 

Links